‘Er ligt zo’n grote schoonheid in muziek besloten, dat je er alles voor zou willen doen om haar te kunnen doorgronden!’

‘Er ligt zo’n grote schoonheid in muziek besloten, dat je er alles voor zou willen doen om haar te kunnen doorgronden!’

Zang

Als solist treedt Maarten steeds vaker op. Naast de gevolgde particuliere zanglessen bij onder meer Patrick Pranger, Gerben van der Werf, Klaartje van Veldhoven en José Lieshout is hij bij Karen van der Poel in 2021 begonnen met een honoursprogramma zang. Door dit programma te volgen, bekwaamt hij zich steeds meer in het zingen van solistisch repertoire. Ook de gevolgde masterclass van Boudewijn Jansen begin 2021 sloot hier goed op aan. Hij werkte onder meer aan de kwartetsolo Recordare uit het Requiem van Mozart. Maartens stem is de afgelopen jaren steeds meer gegroeid, waardoor hij zich meer en meer specialiseert in het zingen van aria’s, recitatieven, oratoriumrepertoire en kamermuziekrepertoire.

Maarten soleerde onder meer in de basaria uit BWV 131, recitatief BWV 1, Lacrimoso uit Requiem for the fallen brothers van Kastalsky en het Recordare uit het Requiem van Mozart.

De opnames hieronder zijn gemaakt in mei 2022 en zijn opgenomen tijdens een recital aan het einde van het eerste jaar van het honoursprogramma. Het eerste stuk is Gestillte Sehnsucht (opus 91) van Johannes Brahms en komt uit de bundel Zwei Gesänge für Alt mit Bratsche und Pianoforte (1884). De versie die hier is uitgevoerd, is voor klarinet en bariton. Het andere stuk is het derde deel van Schuberts Winterreise (opus 89): Gefrorne Tränen.